Teemme urakoita yksityisasiakkaille, taloyhtiöille ja säätiöille pääkaupunkiseudulla
Ota yhteyttä ja kysy lisää

Rakennusliike Vanha Kaupunki Oy 

-est.2008- 

15 vuotta täynnä ja eteenpäin mennään! 

Rakennusliike Vanha Kaupunki perustettiin vuonna 2008 alkukesästä. Alusta lähtien meitä on ollut mukana kaksi tasapuolista yhtiökumppania, Miika Leskinen ja Lauri Peltonen. Yrityksen alkumetreillä 2008, suurin osa urakoista tuli tuttujen tai tutun tuttujen kautta. Ensin töitä tehtiin pitkään kahdestaan, kunnes tiimi vahvistui mukaan tulleilla kollegoilla. Työautona toimi Miikan farkkuvolvo, joka oli usein täynnä tavaraa, maalia ja tarvikkeita. Joskus meidät saattoi nähdä hakemassa maaleja pyörillä rautakaupasta, maalitonkkien roikkumassa stongilla, pyörälaukut täynnä työkaluja. 

Mistä tulee nimi Rakennusliike Vanha Kaupunki? 

Nimi tuli Laurin mieleen istuskellessa Miikan kanssa Helsingin tuomiokirkon portailla ilta-auringossa keväällä 2008. Miika oli jo aiemmin kysellyt, tulisiko Lauri mukaan perustamaan rakennusalan yritystä. Yhdessä kaverukset miettivät hyvää ja erottuvaa nimeä. Ensimmäisiä entisöintiä sisältäviä urakoita olikin jo tiedossa, josta heräsikin ajatus tavasta erottua hieman massasta: olla remonttiliike, jonka erityisosaamista ovat entisöintityöt. Ensin mieleen tuli sana ’Vanha’, ja siitä ympärille katsoessa ajatus vanhan kaupungin tarvitsemasta huollosta ja korjaamisesta. Näin oli syntynyt firman nimi: Vanha Kaupunki. Alusta asti kyseessä oli nimenomaan erikseen sanat Vanha ja Kaupunki, eikä Vanhakaupunki, vaikka yrityksen ensimmäinen osoite olikin sattumalta Hämeentiellä Helsingin vanhankaupungin kupeessa. Patentti- ja rekisterihallitukseen marssiessa mukaan tuli etuliite Rakennusliike kuvaamaan toimintaa. 

Rakennusliike Vanha Kaupunki on nimenä ollut toimiva, moni on kehunut ja kysellyt siitä, joitakin se hymyilyttääkin. Nimi tuntuu jäävän mieleen, joten se tekee tehtävänsä. Lisäksi nimi kuvaa työtämme vielä tänäänkin, olemme korjausrakentamisen yritys ja työkohteenamme ovat kaupungin vanhat rakenteet. 

Firman ensimmäiset vuodet 

Ensimmäisiä urakoita olivat erilaiset pienemmät huoneistoremontit, kylpyhuoneremontit sekä maalaus- ja korjaustyöt. Alkuvaiheessa toteutettiin myös entisöintitöitä, kuten Erottajalla sijaitsevan arvokiinteistön rappukäytävien paikkamaalaustyöt. 

Tarkoituksena oli erottuakin hieman juuri entisöintitöillä, vaikka toki osaamisen puolesta remontteja markkinoitiin kokonaisvaltaisesti, sisältäen mm. osaurakoita uudiskohteisiin. Kun töitä alkoi riittää enemmän, varsinaiset entisöintityöt jäivät sivuun huoneistoremonttien täyttäessä kalenterit. Entisöinti ja vanhojen kohteiden korjaus ja kunnostus ovat silti vieläkin lähellä sydäntä, ja onneksi työkohteet sivuavat näitä työosuuksia silloin tällöin. 

Pienestä lähtenyt toiminta on alusta alkaen perustunut laadukkaaseen ja rehelliseen tekemiseen. Suurin osa tekemistämme töistä on tullut joko suosituksen kautta tai vanhan asiakkaan uusista urakoista. Suosituksiin perustuvat urakat ovatkin mieluisimpia, sillä luottamus on jo osin valmiiksi alustettu. Toisaalta asiakaskin voi luottaa meillä olevan motivaatiota pitää hyvästä maineestamme kiinni, koska on selvää, että se on auttanut meidät näin pitkälle. 

Vaativammat työt mukana alusta asti 

Jo alkuvuosina teimme myös vähän vaativampia töitä, kuten epäsuoran valaistuksen toteutuksia, vaativampia runkorakentamisen töitä, kahden asunnon yhdistämistä ja luvanvaraisia kantavien seinien aukotuksia. Kylpyhuoneissa vesieristystyöt on aina tehty sertifikaatin mukaisesti ja heti alussa toteutimme useita erikoislaattoihin liittyviä laatoitustöitä. Olemmekin tehneet ihan alusta alkaen sitä samaa työtä kuin nykyäänkin, erotuksena parantuneet työkalut, kehittynyt tekniikka ja kasvanut urakoiden määrä. 

Rakennusalalla, etenkin korjausrakentamisen puolella, on niin monta muuttujaa, ettei kaikkea voi ennakoida. Työ on silloin parhaimmillaan yhteispeliä, jossa asiakas, suunnittelijat ja urakoitsija yhdessä ja erikseen omalla osuudellaan voivat vaikuttaa urakan onnistumiseen. Vanhoissa kohteissa mukana on myös itse kohteen asettamat ehdot, jotka saattavat ilmetä vasta työtä tehdessä. Tähtäämme aina parhaaseen laatuun ja työn jälkeen. Valvomme työmme laatua tarkasti, ja jos siinä on korjattavaa, se korjataan. Tavoitteena on aina, että asiakas on kokonaisuuteen tyytyväinen.  

Yhteistyö kantaa 

Jokaisen urakan osapuolen sujuva yhteistyö urakan eri vaiheissa on erittäin tärkeää. Onnistuneessa urakassa kokonaisuus on mietittynä: materiaalivalinnat, suunnitelmat ja niiden muutokset, vanhan kohteen mukana tulevat yllätykset – kaikki pienetkin seikat vaikuttavat lopputulokseen. Pienistä osista pyrimme muodostavat sujuvan prosessin ja olemme valmiina reagoimaan muuttujiin, mikä auttaa onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa. 

Kokemus hyödyttää monessa asiassa – vuonna 2023 tämän firman osalta sitä onkin jo 15 vuotta. Osa kollegoistamme toimii meillä virallisesti aliurakoitsijana, mutta käytännössä ajattelemme heitä kuin omaan firmaan kuuluvina, nyt jo useiden vuosien hyvällä kokemuksella. Olemmekin todella kiitollisia, niin vanhoista kuin uusista kollegoista, jotka kantavat oman kortensa kekoon tässä työssä. Hyviä tekijöitä on vaikea löytää ja arvostamme suuresti jokaisen yksittäisen kollegan ja aliurakoitsijan osaamista. Kiitos siitä! 

Markkinointikin kehittyy 

Markkinointi lähti liikkeelle logon ja liikemerkin suunnittelusta, sekä nettisivuista, jonne keräsimme perustietoja ja kuvia. VK-logo ja liikemerkki ovat itse suunniteltuja vanhoja fontteja ja kilpiaiheita pyörittämällä. 

Ensimmäiset layoutit nettisivuista:

Ensimmäiset nettisivut tehtiin melko yksinkertaisesti. Kävimme erään taloyhtiön katolla ottamassa panoraamakuvia ja kattokuvista tehtiin sivuston yläbanneri. Apua nettisivuihin saimme ystävältämme Tuomolta. 

Rakennusliike Vanha Kaupunki

Nettisivujen jälkeen suunnittelimme itse mainoslehtisiä, joita jaoimme ympäri kaupunkia alueilla, joilta toivoimme saavamme urakoita. Mainoslehtiset teimme budjettiversiona tietokoneella itse, etusivulle tuli esittelyä firmasta, valokuvia ja takasivulle logo tai tekstifraaseja: ”vanhempaa kunnioittaen” tai ”vanhassa vara parempi”, ”kunnioita vanhempaasi” tai muita pikkunokkelia lauseita. Koska budjetti oli pieni, leikkasimme ja liimasimme paperiliimalla valokuvausliikkeestä tilattuja valokuvia mainoslehtisiin itse iltaisin kotona. Hyvät ja tyylikkäät mainoslehtiset toimivat ja ainakin muutama pitkäaikainen asiakas on tullut niiden avulla. Olemmekin miettineet, pitäisikö joskus taas jalkautua jakamaan niitä! 

Myöhemmin visuaaliseen ilmeeseen on pyritty panostamaan logollisilla työvaatteilla ja autojen teippauksilla. Vaikka vanhoja aikoja on kiva muistella, voisi sanoa, että on mukavampi fiilis mennä katselemaan uutta urakkaa ajaen pihaan firman teipatuilla pakettiautoilla. Markkinointia ja käytännön toimistotyötä tukee myös muutama vuosi sitten Töölöön asiakastapaamisia ja sisustussuunnittelua varten perustettu toimisto / showroom-tila. Sinne rakensimme myös mallikeittiön, sillä myimme jonkin aikaa omia keittiöitä urakoihin. Huomasimme kuitenkin, että ajankäyttöä palvelee paremmin yhteistyö keittiöliikkeiden kanssa. Tällä hetkellä teemmekin muun muassa HTH-keittiöfoorumin ja A.S.Helsingön kanssa hyvää yhteistyötä. 

Kehitys ja tulevaisuus 

Näemme, että Rakennusliike Vanha Kaupunki Oy on kehittyvä yritys vielä 15 vuoden jälkeenkin. Olemme jatkuvasti kouluttautuneet ja kehittäneet osaamistamme ja toimintaamme, vaihtaneet taloudenhallintajärjestelmät, lisänneet markkinointia ja kasvattaneet yhteistyökumppanien verkostoa. Muutama palvelulisäyskin on tällä hetkellä suunnitteilla, kerromme niistä myöhemmin lisää! 

Tavoitteenamme on laajentaa toimintaamme hallitusti niin, että vanhat ja uudet asiakkaat saavat jatkossakin kauttamme laadukkaita remontteja ja palveluita. 

Kiitos näistä vuosista, jatketaan eteenpäin positiivisesti! 

– Lauri & Miika 

Rakennusliike Vanha Kaupunki Oy

Mechelininkatu 17 A
00100 Helsinki

Urakkatarjouspyynnöt

Miika Leskinen 050 540 2994
Lauri Peltonen 050 546 1674
info@vanhakaupunki.fi

Ota yhteyttä lomakkeella

Luotettava kumppani logo

Copyright © 2024 Rakennusliike Vanha kaupunki